Alanijos džiazo festivalyje – ir grupė iš Lietuvos: pasirodymas įvyks dėl draugystės

Rugsėjo 22-25 dienomis

Rugsėjo 22-25 dienomis vyksta 17-as Alanijos džiazo festivalis – „Alanya International Jazz Days“. „Klaipėdos pilies džiazo festivalio“ ir „Alanya International Jazz Days“ draugystės dėka, rugsėjo 22-ąją pasirodys ir atlikėjai iš Klaipėdos – projektas „Klaipeda Castle Jazz Band“, kurio sudėtyje geriausi Lietuvos muzikantai iš Klaipėdos.

Pirmo rudens mėnesio pabaigoje, Alanijoje vykstančiame džiazo festivalyje „Alanya International Jazz Days“, pasirodys ir lietuviai. Vienus garsiausių muzikantų į vieną sceną suvedė projektas „Klaipeda Castle Jazz Band“.

Savo krištoliniu balsu visus susirinkusius į festivalį džiugins daugelio projektų dalyvė, dainininkė Kristina Jatautaitė, kartu su ja gros vienas populiariausių Lietuvoje saksofonininkų Laimonas Urbikas, džiazo pianistas Saulius Šiaučiulis, būgnininkas Edmundas Federavičius, ir talentingoji Elzė Grubliauskaitė, grojanti bosine gitara. „Klaipeda Castle jazz band“ festivaliui „Alanya International Jazz Days“, paruošė plačią tradicinio džiazo programą.

„Džiazas yra taikos, draugystės ir laisvės muzika. Ką džiazas sujungė, tegul pasaulio negandos neišskiria“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Nuostabia muzika klausytojai galės mėgautis visai šalia uosto bei nepaprasto grožio Alanijos Raudonojo bokšto, tapusio miesto simboliu. Tiesa, jame yra įkurtas nedidelis Etnografijos muziejus.

„Alanya International Jazz Days“ programoje – Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio, Önder Focan feat. Eylül Ergül, Barbaros „Around The World“ ir atlikėjai Deniz Taşar, Steffen Morrison, Maya Azucena bei Carlton Jumel Smith.

„Mes labai džiaugiamės, kad Alanijos ir Klaipėdos džiazo festivaliai kultūrinės diplomatijos dėka gali tiesti draugystės tiltus ir džiuginti džiazo muzikos gerbėjus, Turkijoje ir Lietuvoje“, – teigė Alanijos savivaldybės Džiazo koordinatorius, parkų ir sodų departamento vadovas Ismetas Nazmi Uyaras.

Alanijos miesto savivaldybės organizuojamas ir Alanijos miesto mero Ademo Murato Yücelio globojamame festivalyje kiekvieną dieną organizuojama po du koncertus. Festivalio koncertai nemokami ir prieinami visiems klausytojams.

Prie Lietuvos muzikantų kelionės į Alaniją prisideda ir didžiausias kelionių organizatorius  Baltijos šalyse „Novaturas“.

„Džiaugiamės šiemet užsimezgusia gražia ir prasminga partneryste su „Klaipėdos pilies džiazo“ festivalio organizatoriais. Liepos mėnesį kartu su visais Lietuvos melomanais klausėmės Klaipėdoje vykusio džiazo festivalio koncertų, o dabar vertiname galimybę prisidėti prie talentingų lietuvių muzikantų pasirodymo Alanijos džiazo festivalyje. Kartu tai bus ir dovana mūsų keliautojams, kuriuos kviečiame pažinti Turkijos kultūrą per muziką jaukioje Alanijos uosto pakrantėje“, – pasakojo „Novaturo“ komunikacijos vadovė Dovilė Zapkutė

lt_LTLT